Flyttar inlägg hit

Satt precis och läste lite i min gamla blogg, det finns så mycket minnen där som jag inte vill radera. Man kan ju flytta inlägg hit men det kommer ta så mycket tid då det är massvist med inlägg som behöver flyttas, vet inte om jag orkar. Kan ta några inlägg då och då när jag har tid.. 
 
Imorgon kommer söta melissa hit som ska sova hos mig, så ska möta henne i stan. Hoppas de har något fint där som man kan komma hem med. Stan har blivit så tråkig, ingenting faller mig i smaken längre. Det är jätte sällan jag hittar något intressant därför shoppar jag hellre på internet än ute i stan. För på internet finns åtminstone allt möjligt, i stan är det bara samma tråkiga saker hela tiden!..
 
Lämnar er med denna text av Will Smith, han kunde inte ha sagt det bättre!..
 
 


Fantasy one

Sometimes we miss the one who is perfect for us because we are too busy focusing on the fantasy one..
 
 


The Coalition

Kollade precis på en film som heter "The Coalition", den var helt ok. Man ser ju hur falska människor är, och hur äckliga killar är. Alla utnyttjar alla osv, ja men den var väl bra. Älskar att se på filmer och gör det så ofta jag kan, ogillar dock att se på filmer i onödan, ogillar dåliga slut eller filmer som är överdrivet dåliga..
 
 
 

Gud ger och gud tar

Har inte skrivit här på några dagar men har inte haft något att skriva om. Fick höra dåliga nyheter av min mamma här om dagen, hon är jätte ledsen och hatar att se henne så. Vill inte skriva här om vad som har hänt men det är något som händer alla. Jag är iallafall glad att min mamma är ung, frisk och pigg alhamdulillah..
 
 

50 shades

Skulle bara vila en liten stund, men råka somna i några timmar. Inte bra, kommer inte kunna somna senare men var så trött så de timmarna behövdes verkligen. Ska läsa lite ur boken 50 shades nu, de senaste 2 kapitlar jag läste sist var väldigt snuskiga, det kändes som om jag läste en hel porr roman. Hoppas inte hela boken är sån! Rekommenderar inte denna bok till minderåriga, det är ju nästan bara sex i boken? Har ungefär halva boken kvar så vi får väl se hur den slutar..
 
 

Nevo dead sea spa

Har precis kommit hem, bytt om till mjukis byxor och lagt mig i soffan under en filt med ett glas te och baklawa. Jag är jätte trött, mår illa och har världens värk i magen. Hatar när jag får denna hemska värk!
Var ute förut och köpte lite smink och handkrämer. De hade erbjudande på mina favorit krämer som jag verkligen älskar, de har tagit salt från döda havet i Israel/Palestina..



Bamia

Idag har jag söta melissa på besök som ska sova här under helgen. Hon kom i eftermiddags och jag lagade bamia som blev jätte gott. Nu ligger vi i sängen och ska strax sova och imorgon ska vi försöka vakna tidigt för att gå ut på shopping runda..

Godnatt så länge ♥




Wawa

Har så ont i mina fingrar, brände mig för en stund sen när jag laga mat. Skulle ta ut maten från ugnen men fick de kokheta gallren mellan fingrarna och är helt röd och bränd där nu. Det var inte länge sen jag brände min arm på ett liknande sätt heller, har fortfarande ett ärr efter det! Sånt ska alltid hända mig så klumpig som jag är! Det svider jätte mycket nu så ska lägga tandkräm på, det tar nog bort smärtan :(

Ska äta lite bullar, dricka te och läsa lite i min bok nu strax..




Bitstrips

Idag har varit en funderings dag för mig, har haft lite olika alternativ att välja mellan så har suttit och tänkt jätte mycket och kom fram till att jag kan ta två av dessa alternativ samtidigt. Det är så konstigt för antingen får jag aldrig något eller så får jag allt samtidigt så blir jag så förvirrad när jag har flera saker att välja mellan. Liksom det kommer aldrig en sak åt gången då och då utan det är nästan alltid flera saker samtidigt. Och detta gäller nästan allt här i livet. Har fina pascale att tacka för dessa två möjligheter jag fått, nu får man bara hoppas på det bästa..

Just det, dessa bitstrips bilder som kommer upp på facebook hela tiden har tjatat ut mitt huvud. Folk är så aktiva med denna app och föstår inte vad det roliga är? Trodde det skulle vara så roligt som alla säger så jag ladda också ner den, och satt ett väldigt bra tag och fixa min avatar men så roligt var det inte så ska ta bort appen nu. Lyckades få ut en bild utav flera timmars slöseri med tid. 

Jag och paso efter ett restaurang besök, så typiskt! Önska att det fanns såna stolar, hade somnat direkt haha..



Skal & läppstift

Det var bara ett mobil skal och ett läppstift i mitt lilla paket, vad ledsen jag blir när det är så lite i paketen men bättre än inget hehe! Folk tycker säkert att jag är import med mina skal men jag gillar dem ändå, tyckte denna var jätte söt! Mitt läppstift är rosa, inte rött..




Kefta med grönsaker

Har haft två trevliga kvällar med fina pascale men nu är jag hemma och ett litet paket väntar på att öppnas..

Lagade middag till pascale och hennes väninna idag, gjorde kefta ned lite grönsaker i ugnen. Köttfärs längst ner sen potatis, lök, vitlök, succini, aumbergine, potatis och sås överst som man har i ugnen ett tag. Till det serverades ris, lite meza och en smaskig sallad. Det blev gott..





Zlatan som frimärke

Ligger i soffan med lakrits i mitt knä, snart ligger hela påsens innehåll i min mage. Min väninna pascale ligger på andra sidan med sin mobil i handen, och jag med min mobil i handen, dagens sätt att umgås! Vi har varit i stan idag och ätit turkisk mat sen på café där vi fikat och pratat lite om eventuellt framtida planer..

Nu har jag ätit upp all lakrits som fanns i påsen och var sugen på något mer, paso bjöd på olika sorters choklad kakor men ville inte ha de utan ville ha något saltigt så hon hämta en hel skål med saltade mandlar som hon gjort själv. Så gott, ska äta upp allt själv heheh..

Just det, har ni hört om zlatan som frimärke? Haha va kul det måste vara för alla sd rasister..


Muffins

Det blev lite nattbak såpass sent. Gjorde muffins, halv choklad, halv vanilj och fyllda med kokos. Dem ser inte så fina ut här men de blir så stora och fina efter man tagit ut dem från ugnen..

Ska läsa lite i min bok tills jag somnar, godnatt så länge..




Se er själva i spegeln innan ni yttrar er

Boys, if you don’t look like Calvin Klein models, don’t expect girls to look like Victoria’s Secret angels.

Något jag stör mig på ganska mycket är ytliga killar som inte kan vara med en tjej pga hon inte ser ut som en modell, det roliga är att killarna ser inte bättre ut själva, haha ironiskt..

Han som säger att hon måste vara smal, då gäller det att ha snygg kropp själv. En fetto kan inte förvänta sig att han ska få den snyggaste bruden. Samma sak med tjejer som förväntar sig att killen ska se ut som snyggaste modellen med tvättbräda, ajaa förvänta dig inte det när du själv ser ut som om du ska spricka. Snacka inte skit och förvänta er ingenting när ni inte ser bättre ut själva!..
 

 
 

Fifty Shades

Boken jag köpte igår heter "50 nyanser av honom" och har väckt så mycket uppmärksamhet. Egentligen så ogillar jag att läsa böcker men eftersom så många pratar om denna hela tiden, och har starkt rekommenderat den så var jag tvungen att köpa den. Vill läsa den och få min egna uppfattning om boken, vill veta vad alla hastar upp sig över! Än så länge har jag läst kapitel 1 och ska strax börja med kapitel 2..



Gratäng & kyckling

Såg på en väldigt rolig indisk film igår, brukar mest gilla seriösa kärlek/drama filmer från Indien men denna var också bra. Älskar indiska filmer, de är så sköna när de alltid ska ta fram hela byn och dansa haha!

Har precis ätit och hällt upp ett glas te. Lagade gratäng i ugnen och kyckling filé vid sidan. I gratängen hade jag i potatis, blomkål, morötter, vitlök och en massa grädde, efter halva tiden i ugnen så la jag över riven ost. Och kyckling filé marinerade jag i citron. Det blev riktigt gott!.. 



Döner

En viss bok har varit så starkt rekommenderad av flera personer jag känner, och alla pratar om den hela tiden så var tvungen att gå ut och köpa den! Medan vi ändå var ute så åt vi på en turkisk restaurang, beställde mix grill som vanligt..

Köpte en massa naturgodis, nötter, chips och choklad på vägen hem så nu ska jag sätta på en indisk film och ta det lugnt..



Kyckling & grönsaker

Enligt dayana så borde jag klippa mina ögonfransar och måla läpparna svarta och sätta upp håret som pippi långstrump, det tänker jag inte göra men dock gav det mig tre andra lite finare alternativ som jag nog ska göra så småningom..

Har precis ätit. Blandade kyckling filé tillsammans med olika grönsaker, zucchini, potatis, champinjoner, lök och vitlök med grillolja och kryddor och in i ugnen. Med burgul och labneh vid sidan..





The salty coffee - A love story ♥

He met her at a party. She was so outstanding, many guys chasing after her, while he was so normal, nobody paid attention to him. At the end of the party, he invited her to have coffee with him, she was surprised, but due to being polite, she agreed. They sat in a nice coffee shop, he was too nervous to say anything, she felt uncomfortable, she thought, please, let me go home.... suddenly he asked the waiter: "would you please give me some salt?

Everybody stared at him, so strange! His face turned red, but still, he put the salt in his coffee and drank it. She asked him curiously; do you have this hobby? He replied: "when I was a little boy, I was living near the sea, I like playing in the sea, I could feel the taste of the sea, just like the taste of the salty coffee. Now every time I have the salty coffee, I always think of my childhood, I think of my hometown, I miss my hometown so much, I miss my parents who are still living there".

While saying that, tears filled his eyes. She was deeply touched, that's his true feeling, from the bottom of his heart, a man who can tell out his homesickness, he must be a man who loves home, cares about home, has responsibility for home. Then she also started to speak, spoke about her far away hometown, her childhood, her family.

That was a really nice talk, also a beautiful beginning of their story. They continued to date. She found that actually he was a man who meets all her demands; he had tolerance, was kindhearted, warm, careful. He was such a good person. Thanks to his salty coffee!

The story was just like every beautiful love story , the princess married the prince, then they were living the happy life... And, every time she made coffee for him, she put some salt in the coffee, as she knew that's the way he liked it. After 40 years, he passed away, left her a letter which said: "My dearest, please forgive me, forgive my whole life lie. This was the only lie I said to you, The Salty Coffee". Remember the first time we dated? I was so nervous at that time, actually I wanted some sugar, but I said salt, it was hard for me to change it, so I just went ahead.

I never thought that could be the start of our relation! I tried to tell you the truth many times in my life, but I was too afraid to do that, as I have promised not to lie to you for anything.. Now I'm dying, afraid of nothing, so I'm telling you the truth: I don't like the salty coffee, what a strange bad taste...

But I have had the salty coffee for my whole life! Since I knew you, I never felt sorry for what I did, having you with me was my biggest happiness in my whole life, if I could live for a second time, I would still want to know you and have you in my life, even though having to drink salty coffee again". Her tears made the letter totally wet. One day, someone asked her: What's the taste of salty coffee? "It's sweet", she replied.

Love is not to forget but to forgive, not to see but to understand, not to hear but to listen, not to let go but to HOLD ON !!!!
 
 
 


Lasagne

Lagade lasagne till middag, nu sitter jag med en glasspinne i handen och funderar lite. Funderar på vad jag ska göra med mig själv, vill ändra på något men vet inte riktigt vad..



Yves rocher paket 2

Vaknade väldigt tidigt idag så jag känner mig så sömnig nu, skulle lätt kunna sova några timmar nu men väntar tills ikväll istället. Ska ta en lååång dusch, och sen fixa ansiktet med peeling och mask, sen laga middag..

Hämtade ut mitt andra paket från yves rocher förut, det var en till parfym i den, ansikts serum/kräm och lite småsaker till..



Yves rocher paket

Äntligen hemma, gick runt som en vilsen dåre förut för att leta efter q8 bensinmack där jag skulle hämta mitt lilla paket. Förstår inte varför de skicka det dit, jag brukar alltid få mina paket till Ica precis under mig. Hittade inte bensinmacken så min pappa fick komma och köra mig dit. Iaf, det var ett väldigt litet paket, min parfym, concealer och andra småsaker låg där inne. Mitt andra paket kommer nog imorgon.

Var även i stan förut med pascale, köpte lite smink osv. sen gick vi och åt. Nu ligger jag under min leopardsfilt och äter godis och kakor, ska nog se på någon film..



Michael Kors

Har kollat runt lite efter dessa tre par ankle boots från Michael Kors, jag gillar de verkligen. Jag är inte den bästa på collage men dessa tre är mina favoriter. Deras klackar är inte så höga, och ser jätte bekväma ut till vardags och de hade passat perfekt nu! Sitter och funderar på om jag ska beställa hem ett par, och isåfall vilka utav dessa..
 
 


Dessert

Vaknade väldigt sent idag, vid halv ett. Men gud va skönt det är att sova, något utav det bästa jag vet! Åt min arabiska frukost följd av en jätte söt dessert, nästan för söt för min del, gillar inte för mycket sött egentligen. De var fina utseende mässigt men inte så goda, smakade nästan bara socker..





Fasolia

Herregud vilken kraftig oska det var inatt, vaknade upp flera gånger utav den och trodde att jag hade mardrömmar men nej det var oskan som var så kraftig inatt.. 

Lagade fasolia idag, som vanligt så blev det riktigt gott! Älskar lammkött..




Boots

Fina melissa kom till mig idag, vi åkte till stan och shoppade lite. Köpte ett par nya stövlar igen som är finare på än i bilden, de har gulddeltaljer som jag gillar så de passar de flesta väskor jag har..

Innan vi åkte hem besökte vi en nyöppnad klinik, sen åkte vi hem och fortsatte vår shopping via nätet. Köpte en till parfym, och lite mer smink osv..



Double wedding

Har precis bäddat ner mig i sängen, varmt och skönt! Som den filmälskare jag är så såg jag precis på en film som heter "double wedding", den var helt ok, typiskt kärlek/komedi filmer med deras lyckliga slut! Åt precis mat också, älskar att äta innan läggdags (fetma varning jag vet) och inte nog med det så åt jag 3 glasspinnar och en twix choklad som efterrätt, hehe det är så gott!!
 
Har även tvättat alla mina sminkborstar, det är bra att göra det även ifall de är helt nya. Så nu ligger de och torkar över natten. Jag är väldigt känslig av mig så kan inte använda vad som helst hur som helst.
 
Nu ska jag lyssna på Claude kelly's låtar innan jag somnar. Godnatt alla fina ♥
 
 


Häng på kärleken - lås fast den ♥

Enligt österländsk tradition ska par som kedjar fast ett lås på en bro och sedan slänger nyckeln i vattnet belönas med evig kärlek. Idag är det en trendig ritual i bland annat Italien, Ungern, Sydkorea, USA och Frankrike. Här i Sverige hittar du hänglås på bl a Västerbron i Stockholm.

På vissa platser låser paren fast två lås i varandra och märker dem med sina initialer eller kärleslöfte innan de sedan kastar nycklarna över axeln som ett bevis på evig, oåterkallelig kärlek.
 
En symbolisk kärleksritual

 
Egentligen så tror jag inte riktigt på detta, men man förlorar väl inget på att prova? Dessutom så är det väldigt romantiskt. Synd att man måste gå i par, tänk ifall man hade kunnat gå ensam då hade jag jätte gärna velat gå dit och slänga mitt lilla kärleks lås..